Sikkerhed, Sharepoint, Onedrive for business, Office365, Rey Consulting

Sådan er dine filer og data sikret i SharePoint og OneDrive for business

Du arbejder måske hver dag med dokumenter og andre filer i Onedrive for business og SharePoint. Men er du klar over hvilket sikkerhedsmaskineri der ligger bag? Og ved du hvad du selv kan gøre for at sikre dine filer og data optimalt?

Jeg har netop siddet og læst Microsofts white paper omkring sikkerhed på Office365 igennem, og nu vil jeg dele nogle af de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger med dig.

Microsoft sikkerhedsprincipper

Alle de filer og data som du har liggende på din Office365, er nogen DU (din virksomhed) ejer og styrer. Derfor er disse to services også omfattet af Microsofts centrale principper om at opbygge og opretholde tillid: sikkerhed, privatlivets fred, gennemsigtighed og overholdelse af standarder.
Microsofts tilgang til sikring af dine filer og data kan deles i to områder:

 1. En Microsoft-bygget sikkerhedsramme styret af teknologier, operationelle procedurer og politiker, som opfylder de nyeste globale standarder og, som hurtigt kan tilpasses tendenser indenfor sikkerhed og branchespecifikke behov.
 2. Styringsværktøjer i Office365, som du kan bruge til at tilpasse Office365 til din organisations sikkerhedsbehov.

Gå ikke glip af brugbar SharePoint viden …


Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret på nye indlæg og brugen af SharePoint og best practice.

[x_subscribe form=”968″]

1. Microsofts sikkerhedsrammer

 • Connector.

  De fysiske sikkerhedsforanstaltninger

  Alle Microsofts datacentre er bygget til at modstå naturkatastrofer og er sikret mod uautoriseret adgang, med hegn, bevogtning både ude og indenfor, og 24 timers videoovervågning hele året rundt. Den menneskelige indblanding er skåret ned til et minimum og største delen af de administrative opgave er blevet automatiseret.

 • Connector.

  Adgang til data

  Ingen hos Microsoft har adgang til dine data. Og skulle en tekniker have brug for at tilgå dine data for at kunne løse en supportopgave for dig, kan du give teknikeren adgang ved hjælp af Customer Lockbox data.

 • Connector.

  Kryptering i transit og ro

  Microsoft anvender en meget omfattende kryptering. Din data og filer bliver krypteret i transitten fra din computer, mobil eller tablet til datacenteret, uanset hvilken browser du bruger. Men også når dine data er i ro er de krypteret. (Microsoft arbejder på at give dig mulighed for selv kryptere indhold som ligger i SharePoint og OneDrive for business)

 • Connector.

  Overholdelse af standarder og regler

  Et team af specialister holder øje med standarder og regler verden over, og de udvikler løbende kontroller til Office 365. Office 365 indholder over 900 kontroller, som sikrer at f.eks. SharePoint og OneDrive for business altid overholder standarder og regler i dit område.

 • Connector.

  Rapportering

  Alle aktiviteter i SharePoint og OneDrive for business bliver registreret og kan blive brugt i forbindelse med revision. Hver gang en bruger tilgår, ændrer, downloader, deler og tilføjer en fil bliver det registreret. Er du administrator har du mulighed for at filtrere i denne data ud fra dato, tid, bruger, filer, IP adresse og hændelser. Og du kan tilføje alarmer for at overvåge bestemte hændelser.

 • Connector.

  Gennemsigtighed

  Microsoft gør det muligt for dig at overvåge dine tjenester, spore problemer, og se historik. Office365 gemmer desuden din kopier af din data på tværs af datacentre for redundant.

Microsoft Datacenter tour
Har du nogen sinde set et Microsoft Datacenter? Microsoft har lavet en flot video som viser hvordan deres Datacentre er ser ud og hvordan de fungerer. Det er ret imponnerende.

2. Dine styringsværktøjer i Office 365

 • Connector.

  Betinget adgang

  Datasikkerhed bliver i dag udfordret af at brugerne ikke bare sidder ved én computer, men kan tilgå data fra mange forskellige enheder og netværk. Derfor er det muligt at oprette betinget adgang i SharePoint og Onedrive for business, som går ud over almindelige rettigheder. På den måde sikrer du at kun de rette personer kan få adgang til de rigtige data under de rette omstændigheder.

 • Connector.

  Sikker deling

  Det er muligt at styre deling af filer (internt, eksternt eller begge steder) og hvem filerne må deles med. Det kan forhindre at data bliver delt ukontrolleret og til uautoriserede brugere. Det er f.eks. muligt at deaktivere deling med eksterne, på specifikke websteder. Eller du kan deaktivere deling for bestemte typer af dokumenter, blokere muligheden for at vedhæfte bestemte filer til mails osv.

 • Connector.

  Opbevaringspolitiker

  Med Opbevaringspolitikker kan du planlægge hvordan data skal bevares eller slettes på tværs af Office 365. Det er muligt at sætte globale politikker på alt indhold, og lokalt ud fra specifikke brugere, datoer og tags.

 • Connector.

  eDiscovery

  Med Office 365 eDiscovery værktøj kan du finde indhold på tværs af services i Office365, i forbindelse med interne undersøgelser, regulatoriske anmodninger, retssager eller andre administrative undersøgelser, uden at IT behøver at blive indblandet

Som bruger af Microsoft Office365 kan trygt sove om natten, velvidende om at din data og filer er i trygge hænder. Sikkerhed er kernen i OneDrive for business og SharePoint, og det strækker sig ud til alle tjenesterne i Office 365. Overvejer du hvilken Cloud service du skal vælge, så ved du nu at Microsoft tager sikkerheden af dine data meget seriøst.

Du kan downloade hele rapporten herfra

Forfatteren


Maria Rey Jacobsen

Har over 10 års erfaring med brugen af SharePoint. Hun er en foretnings- og løsningsorienteret konsulent med fokus på optimering af medarbejdernes anvendelse af SharePoint (User Adoption). Hun løser kundernes (brugernes) udfordringer ud fra deres perspektiv – enten gennem tilpasninger af standard funktionalitet eller formidling af hvordan brugeren selv kommer videre.

Som instruktør bruger Maria sin mange årige supporterfaring, ved at inddrage praktiske udfordringer og cases i hendes undervisning. Og som forretningskonsulent, anvender hun sine pædagogiske metoder fra undervisningen, til formidling af komplekst stof til brugerne på en enkel og letforståelig måde.

Leave a Comment