SharePoint, side, page, webdel, formatering

Et par hurtige tips til at undgå 2 irriterende fejl på SharePoint sider

Jeg har lagt mærke til, at flere virksomheder bruger sommerferieroen til at få lavet ændringer i deres SharePoint løsning. Det kan jeg se, fordi jeg har fået mange henvendelser om hjælp hen over sommeren.

I denne forbindelse fik jeg lyst til at skrive et par tips, til hvordan du undgår to irriterende fejl i SharePoint sider.

1. Nyt indhold kan ikke formateres rigtig

Hvis du sletter eksisterende tekst eller elementer på en SharePoint side, kan du komme ud for, at der stadig hænger noget formatering tilbage, og derfor vises nye elementer ikke som du vil have det. Nye formateringer slår simpelthen ikke igennem. For at undgå at det sker, kan du med fordel slette HTML’en i den aktuelle zone eller Indholdsredigerings webdel.

Du sletter HTML’en på følgende måde:

1. Åbn den respektive side i redigeringstilstand ved at klikke på Side-fanen og Rediger.

1. Placer cursoren i den zone eller webdel hvor du skal slette indholdet.

2. Åbn Formatér Tekst-fanen og klik på Rediger kilde.

4. I HTML-kilde ruden markerer du alt indholdet og kopier eller klip indholdet, og sæt det ind i Notepad eller ligne.

5. Slet indholdet i ruden.

Skal du beholde nogle elementer i en zone, kan du starte med at flytte, det du vil beholde over i en anden zone. Eller hvis du har en smule kendskab til HTML, kan du nøjes med at slette den del, du ikke skal bruge.

6. Når du er færdig klikker du på OK.

Nu er zonen eller webdelen tom og fri for formatering, og du kan nu formatere elementer uden problemer.

Gå ikke glip af brugbar SharePoint viden …


Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret på nye indlæg og brugen af SharePoint og best practice.

[x_subscribe form=”968″]

2. Slettede webdele spøger i baggrunden

Bruger du webdele på din side, og har du slettet mange webdele i designprocessen inden det blev helt rigtig? så er det ikke sikkert at de er slettet helt, og det kan give problemer på siden senere hen. Men det er faktisk meget nemt at ryde op i webdelene på en side.

For at slette webdele helt fra en side skal du tilføje ?Contents=1 oppe i adressefeltet efter URL- adressen. Dvs. https://sharepointserver/sitepages/startside.aspx?contents=1 (dette kræver dog admin. rettigheder).

Dette åbner Vedligeholdelse af webdelsside, som indeholder en liste over alle webdele på den aktuelle side. Du kan se Titel på webdelen, Type og hvorvidt webdelen er synlig på siden.

Er en webdel synlig på forsiden står der Ja i kolonnen. Men som vist forneden, er det ikke altid at de bliver slettet. I eksemplet har jeg markeret to webdele som er blevet slettet, men som vises som at de er åbne på siden (de er markeret). Står der Nej, er webdelen blevet lukket.

For mange lukkede og slettede webdele, som vises som åbne, kan resultere i at siden ikke performer ordentligt.

Du kan sletter webdele ved at markere dem og klikke på Slet oppe i menuen over listen.

Bruger du mange af de samme webdele, og har du ikke ændrer webdelstitlen, vil du ikke kunne kende forskel, og du kan komme til at slette den forkerte.

Derfor er det en rigtig god ide altid at navngive webdelene lige så snart du tilføjer dem til siden.

Du kommer tilbage til siden ved at klikke på Gå tilbage til webdelssiden .

Forfatteren


Maria Rey Jacobsen

Har over 10 års erfaring med brugen af SharePoint. Hun er en foretnings- og løsningsorienteret konsulent med fokus på optimering af medarbejdernes anvendelse af SharePoint (User Adoption). Hun løser kundernes (brugernes) udfordringer ud fra deres perspektiv – enten gennem tilpasninger af standard funktionalitet eller formidling af hvordan brugeren selv kommer videre.

Som instruktør bruger Maria sin mange årige supporterfaring, ved at inddrage praktiske udfordringer og cases i hendes undervisning. Og som forretningskonsulent, anvender hun sine pædagogiske metoder fra undervisningen, til formidling af komplekst stof til brugerne på en enkel og letforståelig måde.

Leave a Comment