SharePoint, OOTB, Out of the box, standard

Hold omkostningerne nede ved hjælp af SharePoint OOTB

SharePoint OOTB (Out Of The Box) betyder at du bruger funktionalitet, som er standard i SharePoint, i stedet for kode eller 3. parts produkter. Dvs. at du bruger sites og sider, web og App dele som er standard i SharePoint, og kun tilpasser disse med den funktionalitet som eksisterer i SharePoint, uden at bruge kode, add-ons eller 3. parts Apps fra SharePoint Store.

Fordele ved SharePoint OOTB

 • Du kan holde omkostningerne nede, for det kan blive dyrt hvis du skal ud at have udviklet funktionalitet til SharePoint, og mange 3. parts apps kræver licenser, som også kan løbe op i mange penge.
 • Hvis der skal laves nogen tilretninger senere hen, kan du selv gøre det, eller en konsulent kan hurtigt løse opgaven for dig, uden at skulle bruge tid på at sætte sig ind i funktionaliteten først. 
 • Du kan hurtigt finde hjælp til at løse problemer med elementer eller funktionalitet, ved at google problemet (hvis du har tid til det), eller henvende dig til en konsulent. Og igen når konsulenten ikke først skal bruge lang tid på at sætte sig ind i en udviklet funktionalitet, så kan konsulenten hurtigt løse opgaven.

Gå ikke glip af brugbar SharePoint viden …


Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret på nye indlæg og brugen af SharePoint og best practice.

[x_subscribe form=”968″]

Ulemper ved ikke at bruge SharePoint OOTB

 • Hvis din SharePoint løsning ser meget anderledes ud end OOTB, er det ikke sikkert at dem der skal bruge det til daglig kan nøjes med et standard kursus. Du kan blive nød til at få tilpasset undervisningen, så jeres egen funktionalitet også bliver dækket i undervisningen.
 • Hvis din virksomhed bruger SharePoint online og hvis den udviklede funktionalitet ikke er fremtidssikret, kan du risikere at den kommer i karambolage med Microsofts opdateringer* til SharePoint online.
*) Microsoft opdaterer løbende Office365. Se Microsoft roadmap for udrullede og planlagte opdateringer på Microsoft FastTrack

Når OOTB ikke er nok

Det kan godt lade sig gøre kun at bruge SharePoints egne elementer og funktionalitet. Og SharePoint har mange rigtig gode og avancerede Apps og webdele, som du kan komme langt med. Og jo mere OOTB funktionalitet du kan bruge, jo bedre.

Men SharePoint kan ikke alt, og derfor kan der være situationer hvor du vil skulle ud og finde andre løsninger.

 • Connector.Connector.

  Gratis apps

  I SharePoint Store findes der mange gratis 3. parts apps, som kan løse dine udfordringer. Du skal dog være opmærksom på at nogle af disse er kun gratis i en kort periode eller der er tale om Beta versioner, som ikke virker 100%.

 • Connector.Connector.

  30 dages prøvetid

  Hvis der ikke er nogen gratis apps, som kan dække behovet, så kan du sikkert købe en app som kan. Nogen af disse app’s lader dig downloade en 30 dages prøve version, så du kan sikre dig at det er den rigtige, inden du betaler for den. Bemærk at nogle Apps betaler du en gang, andre er licens baserede, så du skal betale per brugere og andre er abonnementsbaserede.

 • Connector.Connector.

  Den dyre løsning

  Hvis der ikke findes nogen 3. parts apps som dækker behovet, og du ikke kan leve uden denne funktionalitet, så må du finde en udvikler, som kan udvike den for dig. Det er for det meste den dyreste løsning, og hvis den ikke er fremtidssikret kan det blive rigtig dyrt.

Hvor vil I hen?

For at sikre at jeres SharePointløsning dækker jeres behov og den ikke lige pludselig kører af sporet, er det vigtigt at stategien er i orden:

Først og fremmest skal I have defineret virksomhedens vision. Hvad vil I opnå ved at bruge SharePoint?
F.eks “styrke den interne kommunikation og vidensdeling”, “Give medarbejderne et intranet som i højere grad afspejler deres arbejde i dag”,“skabe bedre processer og højere effektivitet”.

Når visionen er på plads er det tid til at planlægge hvordan I indfrier den. Hvilken funktionalitet kræves der for eksempel? Findes den OOTB eller findes der en gratis app som kan dække behovet? Hvis ikke, kan I så købe en app eller skal den udvikles? Det kræver både tid og overblik for at kunne svare på disse spørgsmål, men her vil en konsulent hjælpe jer med rådgivning om den bedste løsning for jer.

Forfatteren


Maria Rey Jacobsen

Har over 10 års erfaring med brugen af SharePoint. Hun er en foretnings- og løsningsorienteret konsulent med fokus på optimering af medarbejdernes anvendelse af SharePoint (User Adoption). Hun løser kundernes (brugernes) udfordringer ud fra deres perspektiv – enten gennem tilpasninger af standard funktionalitet eller formidling af hvordan brugeren selv kommer videre.

Som instruktør bruger Maria sin mange årige supporterfaring, ved at inddrage praktiske udfordringer og cases i hendes undervisning. Og som forretningskonsulent, anvender hun sine pædagogiske metoder fra undervisningen, til formidling af komplekst stof til brugerne på en enkel og letforståelig måde.

Leave a Comment